Транспорт: 0
 • ОПИСАНИЕ
 • ПРОГРАМА
 • ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА / НЕ ВКЛЮЧВА
 • ХОТЕЛ
 • ВАЖНО

No details found.

Програма

ДЕН 1

Мадрид - Хавана

Полет от Мадрид в 13:10 часа за Хавана. Пристигане в Хавана в 17:30 часа. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободна вечер. Нощувка.

ДЕН 2

Хавана

Закуска. Свободен ден. Възможност за полудневна обиколка на Хавана с екскурзовод на български език /подлежи на препотвърждение/. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство през 1982 г. Ще видите Сградата на Капитолия, където е заседавал парламента до 1959 г. , Площада на Катедралата Сан Кристобал, Театъра, бул. El Prado и Сентръл Парк, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжията, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, Градския музей - Двореца Вилануева и Двореца на Рома. Възможност за посещение на световно известното кабаре Тропикана, чието първо представление е било през 1939 година. Нощувка.

ДЕН 3

Хавана

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града. Възможност за целодневна екскурзия до долината Винялес. Праисторическата долина Винялес е най-старата геологическа формация в Куба, обявена е от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Регионът е едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, създаден от долините, изпъстрени с кралски палми – национален символ на Куба. Тук се отглежда най-качествения тютюн на света. Посещение на фабрика за пури. Връщане в Хавана. Нощувка.

ДЕН 4

Хавана - Варадеро

Закуска. Трансфер до Варадеро. Настаняване в избрания хотел. Свободен следобед за плаж и опознаване на курорта. Нощувка.

ДЕН 5

Варадеро

Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за допълнителна ексурзия: Пътуване с катамаран, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, на борда имате безплатни коктейли, музика и забавления. На Остров Cayo Blanco - обяд, салса танци и коктейли. Шноркелинг в близост до Остров Cayo Blanco. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6

Варадеро

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия - Guama Tour, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, пътуване през провинция Matanzas - една от най-красивите в Куба. Пристигате в Guama и оттам с моторна лодка ще стигнете до Индианско селище -това е вълнуващо пътешествие със страхотна панорама. Продължавате с посещение на ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7

Варадеро

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

ДЕН 8

Варадеро - Мадрид

Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Слеодбед трансфер до летището в Хавана. Полет за Мадрид в 19:50 ч.

ДЕН 9

Мадрид

Пристигане в Мадрид в 10:10 ч.

Пакетната цена включва:
 • Чартърен полет Мадрид – Хавана – Мадрид;
 • Летищни такси – 170 евро;
 • 3 Нощувки със закуски в Хавана;
 • 4 Нощувки ALL INCLUSIVE във Варадеро;
 • Всички трансфери съгласно програмата;
 • Премиум обслужване за полета Мадрид-Хавана-Мадрид: чекиране с предимство, запазено място в самолета /според наличността/
 • Виза за Куба - 25 евро;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 3 000 евро на Испанския Туроператор;
Пакетната цена не включва:
 • Самолетни билети София - Мадрид – София, около 200 евро;
 • Нощувки в Мадрид, ако се налагат такива;
 • Лични разходи;
 • Допълнителни екскурзии;
Луксът в Хавана съществува. Представяме ви 5*ната селекция на партньорите ни от Iberostar.
Hotel Iberostar Grand Packard 5*
Hotel Iberostar Grand Packard е един от най-добрите градски хотели в Хавана. Разположен е в сърцето на стара Хавана. Хотелът предлага много високо качество на услугите, изключително стилен и елегантен. Истинска наслада е да се потопите в инфинити басейна, слушайки chillout музика, докато пиете коктейл или наблюдавате отвисоко Хавана.
Hotel Iberostar Selection Varadero 5*
Комплексът е разположен сред тропически градини и с кристално чистите води на морето от едната страна и природния резерват Varahicacos от другата. Iberostar Selection Varadero предлага безкраен набор от възможности за това да се отпуснете и да се забавлявате. Можете да се потопите в подводния свят на острова с нашия център за гмуркане или да се насладите на масаж на един от най-известните плажове в света. Потопени в SPA усещания, докато водните струи отпускат мускулите ви и слушайки приказните приключенията на децата ви, разказани след всеки един ден в Star Camp. И разбира се, изхранването е All Inclusive!

Цигари: можете да изнесете 20 броя пури без документ. Ако количеството надвишава 20, трябва да имате свидетелство от магазина за закупуването им. Общата сума не трябва да превишава 2000.00 СUС.
Ром: без ограничение.
Кафе: без ограничение.
Картини: ако картината е регистрирана във фонда за изкуства на страната, е необходим документ за придобиването й. Ако не е наличен такъв, трябва да се закупи (стойността му е 7.00 СUС).
Препарирани животни: нужен е сертификат от магазина за закупуването.
Корали: изнасянето им в чист вид е забранено; за изделия от бели корали сертификат не е необходим, а за такива от черен корал се изисква.
Храни: вносът и износът на хранителни продукти е забранен.

В Куба към момента имат две официално действащи валути. Едната - CUC, е абревиатурата на peso convertible. Другата е peso cubano или moneda nacional или съкратено CUP. CUC е по широковъзприета и предназначена основно за туристите. В CUP кубинците получават месечните си възнаграждения, заплащат срещу минимална сума месечните си дажби храна, режийни, таксита и други, като 1 CUC = 24 CUP.
Предпочитаната валута за обмен е ЕВРО, като 1€ се равнява между 1,03 CUC до 1,30 CUC (курса е променлив във времето). Долари също се приемат за обмен в бюрата, но те се облагат с допълнителна такса между 10 и 20% (мени се ежедневно) и са по-неизгодни. След като обмените пари в CUC, по желание можете да обмените и някаква малка сума в CUP - в тази валута можете да пазарувате примерно храна, вода, алкохолни и безалкохолни напитки от улицата и пазарчетата, или да се храните в малки местни заведения (без Хавана), като така ще Ви е по-изгодно. Внимавайте с цените в магазините - често срещано е цените да са обявени в CUP, а да извършите плащането в CUC.
Извършвайте обмена на валута само в банките (от 09:00ч до 15:00 ч) или в обменните бюра (CADECA), винаги с представяне на паспорт. В някои хотели също предлагат тази услуга, но внимавайте за курса. Никога не обменяйте пари на улицата.

Кредитни карти: Това е предпочитаният вариант за Куба. Приемат се основните международни кредитни карти, при едно условие: не трябва да бъдат издадени от американски банки или от техни филиали. При всяка една операция се взема комисион в размер на 3% по отношение на щатския долар. Най-добре направетае справка в банката Ви, дали ще можете да ползвате картата на територията на Куба.